1 Ocak 2016 Cuma

Hava Taşımacılığında Durum...



Kasım ayı başında, İTÜ Vakfı'nın "Ulaştırma" teması ile hazırlanacak 71 sayılı dergisinde bir makale ile yer alma daveti aldım; Kasım 2015 ortasında hazırladığım "Ulaştırma Açısından Havacılık Endüstrisi Dünya ve Türkiye’deki Gelişmeler" başlıklı makalemi hazırlayarak kendileri ile paylaştım. İTÜ Vakfı Dergisinin 71’inci sayısının Ocak 2016 ayı içinde yayınlanması planlanmış…

Ardından, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Sivil Havacılık Meclisi (TSHM) son toplantısını 23 Aralık 2015 günü gerçekleştirdik.
Tüm dinamikleri ile sivil havacılık sektöründeki gelişmeleri değerlendirerek önem arz eden konularda meclis görüşü oluşturduk; yakın bir zamanda bu görüşlerin ilgili kurum ve kuruluşların yöneticilerine duyurulmasını bekliyoruz.

TOBB TSHM toplantısını takip eden günlerde, ICAO’nun dünya hava taşımacılığı trafiğindeki büyümenin sürdüğü ve havayollarının kâr rekoru yaşadığı 2015 yılında akılda kalacak detayları yayınlandığı basın bültenini okudum.
Ve üç gün sonra, ödeme karşılığı uçan İLK yolcunun taşındığı uçuşun 102'inci yıldönümü olacağını dikkate alarak, son ayda elde ettiğim güncel verilerle  dünya ve Türkiye hava taşımacılığını değerlendirdim; “Nereden... ...nereye? Hava Taşımacılığında Durum” başlıklı makalemde…

Bu makaleme,
linki ile erişilebilir. İçeriğine yönelik görüş ve değerlendirmenizi paylaşırsanız memnun olur, yararlanırım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder