21 Temmuz 2016 Perşembe

Türk Havacılığında 10 Temmuz...





Bugün 10 Temmuz!

THK Türkkuşu İnönü Eğitim Kampı 1936 yılında kuruluşunun 80'inci yıldönümü...
               ...kutlu olsun🍀🍀🍀
Detayını ilgili kurum ve saygın havacılık tarihçilerimizin yazdığı/yazacağı bu günde ben de bir havacı olarak, endüstri ve federatif - amatör/sportif havacılık açısından bu eşsiz havacılık merkezini düşünenleri, kurup hayat verenleri, katkı ve destek sağlayanları ve bir enstitü işlevine sahip bu meslek ocağında yetişip Türk havacılığının oluşumuna, gelişimine katkı sağlayanları, burada hayatını havacıık yoluna fedâ eden şehitlerimizi minnetle anıyorum!
Keşke, zaman içinde burada ulusal havacılık uğruna yaşananların hatırlanarak ders alınacağı anlamlı gelişmeler de sağlayabilseydik....
Örnek öneri mi?
Örneğin, tasarımcısı, başmühendisi ve test pilotu olduğu Nu.D.36 tayyaresi ile kabul testleri için gittiği Eskişehir - İnönü Hava Meydanı inişinde 13 Temmuz 1938 günü -piste hayvanların girmemesi için kazılan- hendeğe takılıp kırıma uğrayarak görev şehidi olan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Tayyare Mühendisi Selahattin Reşit ALAN'ın adını bu alana verebilseydik!
             ...o iniş gerçekleşseydi ulusal havacılık endüstrimizin gelişim seyrinin çok daha farklı gelişeceğini duyumsayarak!
Detayı, en son "Gönüllerdeki Vefasızlık Anıtlarından Biri…" isimli gönderimde paylaşmıştım; https://lnkd.in/eQwEZnx linki ile erişilebilir...
 July 10, 2016

NOT: Kokpit.Aero her zamanki farkındalığı ve ilgisi ile konu ile ilgili çok güzel bir dosyayı şimdi yayınladı: "Havacıların yuvası THK İnönü Kampı 80 yaşında"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder