21 Haziran 2015 Pazar

Türk Havacılığında 1 Haziran!




Bugün 1 Haziran!...
1 Haziran günü Türk Hava Kuvvetlerinin kuruluş günü olarak kabul edilerek "Hava Kuvvetleri Günü" olarak kutlanmaktadır. Türk Hava Kuvvetleri'mizin 104'üncü yıldönümü "Hava Kuvvetleri Günü"müz kutlu olsun!.
ve....
...ve 1 Haziran aynı zamanda 1’nci Hava İkmal Bakım Merkezi’nde 1 Haziran 1967 yılında dönemin Cumhurbaşkanı tarafından hizmete açılan aynı zamanda turbo motorlar başta olmak üzere ülkenin en köklü ve en gelişmiş tekenolojik alt yapısına sahip Jet Revizyon Tesislerinin de kuruluş yıldönümüdür.
 
Jet Revizyon'daki motor ve destekleyen tesislerde motor kontrol aksesuarları ile ilgili imkan ve kabiliyetler, yıllar içinde sürekli gelişerek 1990'lı yıllarda ulaştıkları seviye ile, 1. HİBM'ni uçak motorları bakım - onarım ve yenilemesi alanında bir küresel Teknoloji Mükemmeliyet Merkezi kabul edilmektedir.
... ve bugün 1.HİBM ve yetenekleri dikkate alınarak F-35 (Joint Strike Fighter, JSF) muharip uçağı için belirlenmiş küresel lojistik destek sisteminde F135 motorları ile ilgili Avrupa idame bölgesinde ilk motor ağır bakım tesisinin Türkiye olarak belirlenmesi kararı sürpriz değildir; çok da doğrudur!
Böylece, Jet Revizyon kurumsal inancının "Gelenekten Geleceğe" sözü ile simgeleştirdiği uzgörü de hayat bulmuştur!
Artık, bu imkan ve kabiliyetler ile, devletlerarası anlaşma hükümleri ve küresel pazar iş gereklerine uygun ve işbirliği yaklaşımı ile oluşturulacak iş modeli kapsamında (1.HİBM motor, kontrol ve aksuarları sahasındaki imkan ve kabiliyetlerinin bir ana yüklenici - işletim organizasyonu yapısı altında)  Avrupa bölgesinde uçaçak tüm JSF uçak motorlarının bakım, onarım ve yenileştirmeleri (revizyonları) yapılacaktır; 2018 yılı sonrasında...
...
Kutlu olsun!...
Kutlu olsun!...

Başta emek verip çalışarak, gelişimine katkı sağlayarak Jet Revizyon'u oluşturan saygıdeğer büyüklerimin,  “Jet Revizyon”un gelenekten geleceğe sürekli gelişim felsefesini oluşturduğumuz, ona inanarak gönül vermiş meslektaş ve arkadaşlarımın 48'inci yıldönümü kutlu olsun!.
 
Emekleri ile kazandırdıkları bu kutsal ocağı kendisinde sonrakine emanet ederek herbirimizin taşıdığı sorumluluk ve yaşadığı sevincin artmasını, sürekli gelişimin yaşanmasını büyüklerimizi minnetle anıyor, aramızdan ayrılanlara rahmet diliyor, çalışan ve emekli olan tüm Jet Revizyon'culara aile bireyleri ile birlikte sağlık, mutluluk, emniyetli çalışmalar ve başarılar diliyorum; yarın ana yüklenici olarak işletimi yapacaklara da kolaylıklar...
 Jun 1, 2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder