9 Aralık 2015 Çarşamba

Havacılıkta 7 Aralık!




Yayın için biraz erken, biliyorum; ancak.....
... bu yıl, havacılık endüstrimizin gelişen programlarının da etkisi ile, "Uluslararası Sivil Havacılık Günü" daha geniş ve daha bir heyecan ile kutlanacağa benzer.
Ben de, sivil havacılık gibi çok taraflı ve karmaşık bir yapıda  havacılık emniyeti, güvenliği ve etkin havacılık için standart ve kural oluşturma birliğini sağlama başarısını göstermiş ICAO gibi kurumsal bir yapı özelinde yaşanmışlıklar ve sahip olunan değerlerin kaydedilmesine, bilinmesine ve geliştirilerek korunmasına örnek oluşturması açısından ICAO ambleminin gelişimini incelemek istedim.  Detayı ülkemizin uluslararası alanda en anlamlı ve onurlu ödülünü 1995 yılında almış, adına düzenlenen "Havacılık Gönüllüsü" ödülüne layık görüldüğüm meslektaş büyüğüm Tayyareci Vecihi HÜRKUŞ anısına yayınladığım "Kuruluşunun 71’inci Yıldönümünde ICAO Amblemi, Değişimi & Düşündürdükleri… " başlıklı makalemde görülebilir:.  
Bu makalede görülebilecek gelişim süreci ve tespitlerimle, ICAO amblemi ile ilgili küresel ölçekte gösterilen tutum ve sahip olunan davranışın,
  • Ankara Rüzgâr Tüneli yerleşkesi gibi nadide bir endüstriyel miras parçası, bir endüstriyel sit,
  • Ankara Rüzgâr Tüneli gibi nadide bir endüstriyel miras parçası, bir endüstriyel anıt,
için ulusal ölçekte mevcut ol(a)mama sebebini düşünmeye çalıştım.

Bu vesile ile,
  • Hem bu gün ve  Ankara Rüzgâr Tüneli ile ilgili tartışmaların gelişmesi,
  • Hem de her geçen gün sona yaklaşmasına rağmen, başlayan inşaatı bile durdurulamayan, Ankara Rüzgar Tüneli'nin maruz kaldığı tehlikenin bertaraf edilmesi,
için bugüne kadar yaptığım değerlendirme ve önerilerimde bulunan yöntemle [NOT (4)] ilgili otorite/mercilere çağrıda bulunulmasını yeniden istirham etmek istedim.
Uluslararası Sivil Havacılık Günü şimdiden kutlu olsun; kim bilir, o güne kadar Ankara Rüzgar Tüneli'nin maruz kaldığı tehlike olan inşaatın durdurulduğu haberini bir müjde olarak alırız...
.





NOT (1): Yazılar içinde yer hyperlinkli başlıklar



NOT (2): "Kuruluşunun 71’inci Yıldönümünde ICAO Amblemi, Değişimi & Düşündürdükleri… " başlıklı makalenin, web sitemde yayınlanan, *.pdf kopyası.



NOT (3): "Uluslararası Sivil Havacılık Günü" ile ilgili ülke ölçeğindeki faaliyet duyurusu bu yayını kaleme aldığım zaman bir adet idi; tüm ilgili kurum ve kuruluş yöneticilerine yayınladığım gün de iki olmuştu...  Şimdi gelinen noktada durum takipe den bölümde;  düzenleyici ve katılımcılarına Can-ı gönülden teşekkür ederek, bana ulaştıkları tarihe göre, yayınlıyorum :
 
 



NOT (3): Hayati tehlikeye maruz Ankara Rüzgâr Tüneli ile ilgili deerlendirmelerim:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder